Физика у Бранку

Занимљиви материјали за ученике и професоре

Заслужено – Петница!

“Истраживачка станица Петница одликује се Сретењским орденом другог степена, за заслуге у развоју научног подмлатка и унапређење образовања.” каже се у указу председника Србије Бориса Тадића, поводом Дана државности.

У даљем образложењу се каже: “Истраживачка станица Петница бави се развојем науке, научне писмености, образовања и културе. Активности су највећим делом усмерене на младе – на ученике и студенте, као и на обуку наставника у новим техникама, методама и садржајима у области науке и технологије. Програми Истраживачка станица Петница обухватају широк спектар области и дисциплина у оквиру природних, друштвених и техничких наука.”

Ово је признање за свакога ко је и минут посветио раду Петнице, да ли слободног или професионалног времена. То је похвала за свих 45000 полазника програма, који су учествовали на неком од око 2500 кампова/програма/семинара, и за око 3000 стручних сарадника који су својим ангажманом изградили младе људе заинтересоване за науку.

Иначе Петница је самостална и независна организација која се бави развојем научне културе, научне писмености, образовања и културе. Активности ИСП су највећим делом усмерене на младе – на ученике и студенте, као и на обуку наставника у новим техникама, методама и садржајима у области науке и технологије. Програми ИСП обухватају широк спектар области и дисциплина у оквиру природних, друштвених и техничких наука.

Сваке године Истраживачка станица Петница организује велики број различитих програма у облику курсева, семинара, научних кампова, радионица и сл., најчешће у трајању од више дана. На овим програмима као предавачи гостују искусни научни радници и истраживачи из великог броја научних института и факултета са којима ИСП сарађује.

Преузето са –  Блиц блог

Више о Истраживачкој станици Петница погледајте овде

Advertisements

Single Post Navigation

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: