Физика у Бранку

Занимљиви материјали за ученике и професоре

Млади физичар – логика блокова

На сајту http://www.njuz.net/ често освану текстови о новим физичким феноменима или догађајима. Има у њима и доста истине и не треба их схватати само као забаву.

БЕОГРАД, 29. фебруар 2012, (Њуз)

Млади физичар из Београда Андреја Пешић, успео је да пре неколико дана пронађе логику којом су давана имена блоковима на Новом Београду.
Непосредно након што је дошао до открића, Андреја је добио високу температуру и већ два дана га тресе грозница, током које је почео да бунца, због чега се тренутно налази у Ургентном центру.
Најбољи Андрејин пријатељ, инжењер Растко Арсић, каже да је овај годинама био опседнут идејом да открије којом логиком су давани називи блоковима на Новом Београду.
– Стално је причао да не би тек тако Блок 70 био поред Блока 44, преко пута ког је Блок 63. Или, због чега се Блок 66 налази поред Блока 41, поред ког је Блок 28? Сматрао је да мора да постоји неки разлог за све ово и временом ово је постала његова опсесија. Све је мање излазио из куће, запоставио је и посао и сваки дан је сатима покушавао да разоткрије ову мистерију – изјавио је његов пријатељ.
– У понедељак ме је позвао и звучао је као да је у делиријуму. Ужасно је брзо причао, више од пола га нисам разумео, само знам да је више пута поновио „успео сам!“. Касније је спомињао неке алгоритме, положај пирамида у Гизи, Кејли-Хамилтонову теорему, распоред звезда у сазвежђу Орион, као и положај шаховских фигура у отварању Краљев гамбит – каже Растко и додаје да му је пријатељ рекао ми је да одмах дође до њега и да ће му све објаснити. Према његовим речима, Андреја је већ тада имао високу температуру када га је посетио, и он је одмах позвао лекара, након чега је његов пријатељ хоспитализован.
Након вести да постоји човек који је открио логику у називима Блокова, Скупштина града је оформила специјални тим који је 24 часа дневно поред Андреја, чији је задатак да забележи његову теорију чим му то здравље буде дозволило.
Према незваничним информацијама, ако се теорија покаже тачном, овај млади физичар ће добити Октобарску награду, националну пензију, улицу на Новом Београду, као и бесплатну Бус Плус карту до краја године.
Марко Дражић

Преузето са http://www.njuz.net/covek-pronasao-logiku-u-nazivima-blokova-na-novom-beogradu/

Advertisements

Single Post Navigation

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: