Физика у Бранку

Занимљиви материјали за ученике и професоре

Ипак и науке на матури

Коначно – по 16 бодова за српски и математику, 8 за трећи тест

Завршни испит који ће осмаци полагати на крају ове школске године носиће укупно 40 бодова и то по 16 српски односно матерњи језик и математика, а осам бодова трећи, комбиновани тест, саопштило је Министарство просвете.
Министар просвете, науке и технолошког развоја проф. др Томислав Јовановић, после обављених опсежних консултација са свим учесницима у овом процесу, издао је налог да се у Правилник унесу измене које се односе на бодовање тестова на завршном испиту.
– Бодови на завршном испиту у основном образовању и васпитању за школску 2013/14. годину, према предлогу министра Јовановића расподелиће се на следећи начин – на тесту из српског, односно, матерњег језика могуће је остварити максимално 16 бодова, на тесту из математике, такође, 16 бодова, а на комбинованом тесту ученици могу добити максимално 8 бодова. Ученицима ће почетком 2014. године бити доступне и збирке задатака – са модел задацима, којима могу да провере стечена знања и вештине, у складу са стандардима постигнућа предвиђеним Програмом завршног испита – наводи се у саопштењу Министарства просвете.

maturaТоком другог полугодишта, ученици осмог разреда, као и претходних година, имаће пробне тестове, као симулацију завршног испита у основном образовању и васпитању. Пробни тестови неће бити оцењивани, али ће указати и ученицима и наставницима на области у којима треба интензивирати учење и припрему за полагање завршног испита у основном образовању и васпитању.

Преузето са http://www.blic.rs

Advertisements

Single Post Navigation

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: