Физика у Бранку

Занимљиви материјали за ученике и професоре

O блогу

Физика у Бранку (fizikapress.wordpress.com)

не претендује да постане свеобухватан извор информација и материјала потребних и корисних онима који уче или предају физику у основној школи.

У оквиру овог блога потрудићу се да заинтересујем моје ђаке да прошире своје знање и да користе интернет не само за комуникацију и забаву него и за проналажење едукативних садржаја који ће им олакшати учење.

Шта се налази на блогу?

У оквиру ЗАБАВНЕ ФИЗИКЕ има МАЛО СМЕХА, ФИЗГОНЕТКИ (физичарске загонетке) и АНЕГДОТЕ O…. У оквиру ЗАНИМЉИВЕ ФИЗИКЕ налази се КАЛЕНДАР (ФИЗИКА ИЗ ДАНА У ДАН) који уређујем са мојим ученицима, засада прва три месеца у години. Моји ученици уређују и ЗАНИМЉИВОСТИ. У истом делу налази се и серија чланака КО ЈЕ …? о познатим и мање познатим физичарима са нашег поднебља, а у оквиру рубрике ЕКСПЕРИМЕНТИ налазе се приче о занимљивим експериментима који су обележили физику или које можете сами да урадите. ЗАДАЦИ нам не доносе заморне задатке типа „Ако ауто иде…“, већ задатке за мале и велике мислиоце. АКТИВ је место где наставници Актива физике основних школа Земуна могу да се информишу (АКТУЕЛНО и ТАКМИЧЕЊА). Новост на блогу је страна САРАДНИЦИ где ће бити објављивани материјали колега. На  DOWNLOAD, што би ми рекли слободно узми, налазе се ТЕСТОВИПЛАНОВИ, ПРИПРЕМЕ, КОНТРОЛНЕ ВЕЖБЕ, ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ, ПОДСЕТНИЦИ и материјал за ТАКМИЧЕЊЕ.

Ако желите да будете информисани о изменама и новостима на блогу пријавите се на Facebook-у у групу Физика у Бранку (ФБ на ФБ) или лајкујте Facebook страну Физика у Бранку или постаните пратилац блога.

17 thoughts on “O блогу

  1. Поздрав вредним колегама. Пробајмо да створимо критичну масу наставника којом ћемо Физику „погурати“ ка месту које заслужује

  2. Похвале за блог. И ћирилицу, наравно. 🙂 Срећни празници.

  3. Svaka pohvala za trud i volju za popularizacijom fizike i kod nas. 🙂

  4. Одличан блог! Само напријед!

  5. Sjajan blog, odnosno sjajan profa. Kad bi još delovalo zarazno i zahvatilo prosvetne radnike!

  6. Блог је одличан,хвала

  7. Дивно је што се све више предмета популарише путем блогова. Ставићу линк на свом блогу како би и моји ученици могли да Вас прате…

  8. Dragana on said:

    Svaka cast!
    Promocija nauke uvek i svuda.
    Nastavite tako.
    Dragana

  9. Odličan blog, kolega, samo tako nastavite!

  10. Natasha Kochoska, s. Vevcani, Struga, R.Makedonija on said:

    Mnogu mi se dopaga ovoj blog. Samo napred…. Pozdrav

  11. HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Постави коментар